37-årig besøgte Føtex, som han plejede at gøre: Så gjorde han noget, ingen kunne have forudset

26/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
"Det skal man selvfølgelig også straffes for."

Mest læste i dag

Det sker af og til, at medarbejdere i de danske dagligvarebutikker bliver udsat for ting, som de ikke bare lige glemmer igen.

Det kan enten være gode episoder, der sætter et smil på medarbejdernes læber, men af og til udsættes de også for bedrageri, tyveri eller direkte voldsomme episoder.

Hvad der skete søndag eftermiddag i et Føtex-varehus i Sønderborg hører desværre til den sidste kategori.

En tilsyneladende rolig søndag eftermiddag tog en uventet drejning i Føtex-varehuset, da freden blev afbrudt af en 37-årig mand, der forsøgte sig med et røveri.

Manden, der i øvrigt er en lokal beboer og kendt af personalet, truede medarbejderne ved at påstå, at han var i besiddelse af en pistol, samtidig med at han krævede penge og cigaretter.

Sådan skriver JydskeVestkysten.

"Det er en, som mit personale kender. De håndterer ham godt, men han er udadreagerende, så de gør det helt rigtige og får tilkaldt hjælp", udtaler varehuschefen, Thomas Aagaard, til mediet.

Selvom han ikke selv var til stede under hændelsen, blev han hurtigt informeret af sit personale og var i løbende kontakt med dem. Politiet anholdt den 37-årige mand søndag. Manden modsatte sig til en start, men efter lidt tumult blev han anholdt.

Dagen efter episoden blev de implicerede medarbejdere tilbudt hjælp til at bearbejde oplevelsen, et tilbud som indtil videre ingen har benyttet sig af.

"Det hjælper situationen lidt, at de godt ved, hvem manden er. Men derfor skal man stadig ikke gå og sige sådan nogle ting, som han gør, og det skal man selvfølgelig også straffes for. Personalet håndterede det helt, som de skal. De forsøgte at deeskalere situationen og reagerede helt professionelt", lyder det fra Thomas Aagaard.

Varehuset har nu genoptaget den normale dagligdag.

Anbefalet til dig