Gælder hos Rema 1000, Bilka og hos alle de andre: "Sparepotentialet er enormt"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er masser af penge at spare, lyder den klare melding.

Mest læste i dag

Det er de færreste, der ikke har opdaget, at priserne på forskellige dagligvarer er steget voldsomt over de seneste år.

I kølvandet på de vilde prisstigninger er der et hav af danske husstande, der kæmper med at få enderne til at hænge sammen rent økonomisk.

I B.T.s nye podcast, 'Spar Kassen' bliver der dog kastet lys over, at man med strategisk planlægning kan sikre sig betydelige besparelser på påskeindkøb.

Når supermarkedernes hylder er fyldt med gode tilbud, er det essentielt, at forbrugerne får fyldt godt op på nødvendige varer til hjemmet.

Fødevareekspert og lektor ved Niels Brock, Michael René, deler sine indsigter om, hvordan man kan udnytte holdbarheden af forskellige fødevarer til sin fordel.

Han understreger især vigtigheden af at udnytte tilbud på tørvarer såsom pasta, ris, og mel, som kan opbevares over længere tid, da det kan medføre en væsentlig reducering af fødevareudgifter:

"Tørvarer, altså pasta og ris kan du have i evigheder. Og mel. Der kan du sagtens købe lagre ind. Så er det måske mere et spørgsmål om, om du har plads til det", udtaler Michael René i podcasten.

Den største mulighed for besparelser ligger dog i køb af kød, som kan være ganske pebret. Når kød nærmer sig datomærkningen i supermarkederne, kan det ofte købes til reducerede priser.

Fødevareeksperten siger, at man blot kan smide kødet i fryseren - enten tilberedt eller utilberedt - hvis det er på kant med datoen, og at det ikke kommer til at fejle noget af det.

"Så sparepotentialet er enormt", slår han fast.

Ovenstående tips er en grundlæggende tilgang til forbrug og fødevarer, som ikke kun beskytter pengepungen, men også bidrager til en mere bæredygtig livsstil.

Anbefalet til dig