Nyt MobilePay-tiltag har delt vandene: Kaldes for "livstruende farligt"

Foto: Privat
Foto: Privat
Der er delte holdninger til det nye tiltag.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at MobilePay har introduceret en række nye funktioner.

De har blandt andet indført muligheden for at chatte med personer, man overfører penge til. Derudover har de også gjort, så brugerne ikke længere kan skjule sig bag et falsk navn.

Opdateringen, der også inkluderer et nyt udseende til appen, har modtaget blandede reaktioner fra offentligheden.

Det skriver B.T.

Noget af det, der både er blevet kritiseret og rost i forbindelse med opdateringen, er, at personer, der lever under navne- og adressebeskyttelse, ikke længere kan skjule sit fulde navn.

Den bekymring understreges af Mette Marie Yde, der er direktør hos Danner, som er en organisation, der arbejder for at beskytte kvinder mod vold.

Hun påpeger, at det for nogle kan være direkte livsfarligt, at ens fulde navn nu er synligt i appen:

"For nogen, der lever under navnebeskyttelse, kan det være livstruende farligt, at det fulde navn fremgår", siger hun til B.T.

På trods af disse bekymringer, fremhæver Mette Marie Yde også de positive aspekter ved opdateringen:

"Det er positivt, at man nu har dokumentation for, hvis en man har tilhold fra, kontakter en på MobilePay. Bagsiden er, at ens eget navn kan søges frem. Nu kan man også blokere folk med det samme, hvilket er rigtig positivt."

Anette Bøje, der er landechef for MobilePay i Danmark, forklarer dog, at beslutningen om at vise det fulde juridiske navn er truffet for at øge transparens og bekæmpe svindel.

Hun anbefaler, at brugere er selektive med, hvem de deler deres telefonnummer med, hvis de er bekymrede for deres privatliv.

Anbefalet til dig