DMI med varm melding: Årets første sommerprognose er klar

Foto: Shutterstock
Årets første sommerprognose er klar.

Mest læste i dag

DMI har netop opdateret sæsonprognosen, og det betyder, at danskerne nu får et indblik i, hvad årets første sommermåned, juni, har at byde på.

Før vi kommer til juni måned, som i øvrigt ser rigtig lovende ud, skal foråret dog først passeres.

Meget tyder heldigvis på, at vi i maj kan nyde godt af mange dage med tørt og stabilt vejr samt gode solchancer, som indimellem vil blive afbrudt af kortere perioder med regn eller byger.

Det skyldes, at der ligger højtryksrygge i nærheden af landet, og det vil formentlig også være tilfældet i meget af juni måned, skriver DMI.

Maj måned

De fleste prognoser indikerer, at et omfattende højtryk vil dominere fra havet omkring Grønland til Sydskandinavien og Nordsøen, mens atlantiske lavtryk ofte vil befinde sig omkring Azorerne.

De tilhørende højtryksrygge vil kunne give os flere perioder med tørt og solrigt vejr samt stigende temperaturer.

Til gengæld ser trykket også ud til at være lidt lavere over Rusland, hvilket i perioder vil kunne sende vinden rundt i det nordvestlige, køligere hjørne og give os mere skyede dage med regn eller byger.

Samlet set ser temperaturen ud til at ende omkring - eller lidt over det normale for maj måned, dog med mulighed for store variationer hen over måneden. Nedbørsmængderne er usikre, men ender sandsynligvis omkring eller lidt under det normale, med større regionale forskelle.

Første sommermåned

Meget tyder på, at en ret udpræget højtrykstendens vil gøre sig gældende og fortsat vil give os mest tør og solrigt vejr med pæne temperaturer. Det forventes dog, at lavtryk også kan komme lidt oftere i spil omkring - eller lige øst for os.

Når dette sker, kan vi, ligesom i maj, få vinden rundt i det nordvestlige hjørne og det vil give køligere, mere skyede dage med regn eller byger.

Fortrinsvis ret svage fronter fra vest kan også komme i spil, især sidst på måneden. Helhedsindtrykket tyder dog på en rigtig pæn første måned i kalendersommeren for de fleste.

Samlet set ser temperaturen ud til at ende omkring eller lidt over det normale for juni måned, med mulighed for en lidt længere varm og tør periode. Nedbørsmængderne er usikre, men ender sandsynligvis omkring eller lidt under det normale, med større regionale forskelle.

Anbefalet til dig