Næsten alle gør disse ting rent for ofte: Gør mere skade end gavn

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er mange danskere, der er skyldige i at rengøre nogle af disse ting for ofte.

Mest læste i dag

Der er ting i dit hjem, som kræver regelmæssig rengøring, og der er andre ting, der ikke gør. 

Nogle genstande bliver renset alt for ofte, fordi vi føler, at de skal rengøres dagligt eller ugentligt - selvom det slet ikke er nødvendigt.

Men faktisk kan for meget rengøring gøre langt mere skade end gavn.

Tallerkener 

Når du sætter dine tallerkener i opvaskemaskinen, er det ikke nødvendigt at skylle dem først. Det eneste, du behøver at gøre, er at skrabe de større madrester af. 

Faktisk er det kontraproduktivt at rense servicet, før du sætter det i opvaskemaskinen, da både opvaskemaskinen og opvaskemidlet er designet til at fjerne madresterne fra opvasken. Hvis du fjerner alle disse partikler, vil din opvaskemaskine ikke fungere optimalt, og opvaskemidlet vil miste sin effektivitet.

Tøj 

Nogle mennesker tror, at tøj bliver beskidt, så snart det er blevet brugt. Selvfølgelig kan tøj blive for beskidt til genbrug, men normalt kan det bæres flere gange, før det skal vaskes. 

Med undtagelse af sokker, sportstøj, undertøj og andre stykker tøj, der er tæt på kroppen, behøver tøj ikke at blive vasket efter hver brug. 

Hvis du vasker dit tøj for meget, kan du faktisk forkorte levetiden af det.

Dyner og tæpper

De behøver ikke vaskes hver uge. Fire gange om året er tilstrækkeligt, medmindre du har kæledyr, der sover i sengen, eller du tilbringer meget tid i sengen. 

I så fald er det en god idé at vaske dine dyner eller sengetæpper oftere. 

Ovn 

Din ovn behøver ikke at blive rengjort hver uge. Faktisk kan det være skadeligt at bruge ovnens selvrensende funktion for ofte. 

Den selvrensende funktion frigiver skadelige dampe, herunder kulilte. At udsætte din familie for disse dampe hver uge er ikke sundt. Derudover kan overdreven rengøring skade ovnen. 

Anbefalet til dig