12 geniale tricks der kan spare dig tusindvis af kroner på elregningen - Nummer 8 er en ren varmesluger

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er gode penge at spare, ved at implementere disse 12 simple tricks.

Mest læste i dag

Med vinterens bidende kulde og stigende energipriser står mange husholdninger over for en udfordrende tid med at balancere varmen med budgettet.

Selvom de største energibesparelser ofte kræver dyre investeringer som isolering og solpaneler, findes der alligevel overraskende og budgetvenlige tricks, som enhver kan implementere for at holde varm uden at tømme pengepungen.

Livstilseksperterne hos Good Homes Magazine har samlet de 12 bedste tips, der kan spare dig flere tusinde kroner på din elregning.

1. Timing er afgørende

Ifølge eksperter bør du officielt trykke på termostaten omkring den 29. oktober, når sommertiden slutter, og kulden tager fat. Men husk at slukke for varmen om natten eller når du ikke er hjemme.

2. isoler dit hjem

Træksikringslister på vinduer og døre er ikke kun et gør-det-selv-projekt; det kan spare dig omkring 45 pund (400 kroner) årligt. Men husk at undgå at blokere ventilationsåbninger for at opretholde frisk luftcirkulation.

3. Gardiner som isolering

Luk gardiner og persienner, når kulden sætter ind. Det begrænser varmetab, gør rummene hyggeligere og sparer penge på varmeregningen.

4. Solens gratis varme

Åbn gardinerne og persienner i solskin for at udnytte solens naturlige varme. Når det er overskyet, luk dem for at bevare varmen.

5. Den simple nedskalering

Sænk termostaten med 1°C og spar op til 10% på din varmeregning. Det er en simpel handling, men den kan have betydelige økonomiske fordele.

6. Intelligent opvarmningsplan

Sluk for varmen, når du ikke er hjemme, og indstil den til at tænde, når du vender tilbage. Det er enkle handlinger, der kan reducere omkostningerne betydeligt.

7. Rengør radiatorerne

Undersøg og rengør dine radiatorer regelmæssigt. Støv kan hæmme effektiv varmedistribution og føre til unødvendig energiforbrug.

8. Brændeovnen med omtanke

Brug en skorstenspåsætning for at undgå varmetab, når brændeovnen ikke er i brug. Luk brevprækker og tjek døre og vinduer for utætheder.

9. Undgå tøj på radiatorer

Selvom det er bekvemt, kan tøj på radiatorer øge energiforbruget. Brug i stedet en affugter for hurtigere tørring og undgå fugtproblemer.

10. Sluk for vampyrenheder

Standby-forbrug fra elektroniske apparater kan være betydeligt. Husk at slukke for dem og spare op til 147 pund (1.266 kroner) årligt ifølge British Gas.

11. Brug termostatiske ventiler

Termostatiske radiatorventiler (TRV'er) sammen med din termostat kan spare op til 75 pund (646 kroner) om året ifølge Energy Saving Trust.

12. Vask ved lavere temperaturer

Reducer elforbruget ved at vaske tøj ved lavere temperaturer. At skifte til 30° eller endda 20° kan spare op til 40% på energiregningen.

Så før vinterkulden for alvor tager fat, er det tid til at implementere disse enkle tricks og spare penge på varmeregningen uden at ofre komforten.

Anbefalet til dig